Barion Pixel

A legjobb anti-aging kezelés: mindenkinek más és más

A legjobb anti-aging kezelés: mindenkinek más és más 564 744 AZ ARCÁPOLÁS MŰVÉSZETE

“A legjobbat szeretném!”

Ezt a kérést oly sokszor hallom, de van-e “legjobb” a kozmetikai ipar nyújtotta rengeteg kezelés között?

Az öregedés fiziológiai folyamat, elkerülhetetlen. Arcunkon, nyakunkon, dekoltázsunkon jól láthatóan megjelennek a ráncok, ezeket ki-ki egyéni érzékenysége szerint szeretne eltüntetni vagy szinten tartani. Számos kezelés közül lehet választani, ma már egy ultrahangos hatóanyag bevitel senkit nem hoz lázba, a botox mindenki számára ismert hatóanyag.

Ahhoz, hogy számunkra megfelelő kezelést válasszunk, fontos átgondolni,
hogy mi a célunk és elvárásunk az adott kezeléssel. Nem csak a kor számít, az
csak egy szám, hiszen a bőrképünk pontosan tükrözi életvitelünket, a bennünk zajló hormonális változásokat vagy betegségek tüneteit, rossz szokásainkat, az esetleg tévesen vagy nem kellő körültekintéssel választott kozmetikumok eredménytelenségét is.

Minden vendégemnek igyekszem olyan kezeléssorozatot összeállítani, ami épp elég ahhoz, amit célul tűzött ki, de nem lő túl a célon. Éppen ezért mindenkinek más- és más lesz a megfelelő anti-aging kezelés.

Vegyük sorra a lehetőségeket és hogy mi alapján építhetjük fel jól és eredményesen a relaxáción felül kapott kozmetikai kezeléseket, hogy azok valóban feltöltsenek bennünket:

  • Relaxációs arc-, nyak- és dekoltázsmasszázs nélkül elképzelhetetlennek tartok egy minőségi kezelést. A masszázs nyújtotta élményt rendkívül fontosnak tartom, a hatóanyagok fontosságán túl is.
  • Az alap hatóanyagbeviteli módok az elektrokozmetikai eljárásokat jelentik. Az ultrahang és az iontoforézis az a két alapeljárás, melyet a kezdetektől használnak a kozmetikában. Eredményességük ma is egyértelmű, minden kezelés alapját jelenthetik ma is.
  • Az új gépi lehetőségek közé tartozik az elektroporáció (tű nélküli mezoterápia), a dermaroller, a mezopen, a dermapen. Mindegyik kezelésnek az a lényege, hogy a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe juttatjuk be általa, így azok hatása eredményesebb, mint az előző csoport nyújtotta lehetőségeknél. Fontos szempont lehet a döntésben, hogy a tű nélküli mezoterápia esetén nincs kellemetlen nyoma a kezelésnek, hiszen a “tűs” kezeléseknél nem mindenki vállalja be, hogy a bőrkép napokig árulkodik a kezelésről – bőrpír, akár sebek is lehetnek. Nincs kellemetlen utóhatása a hideg lézeres és a különböző oxigénterápiáknak sem.
  • Nem hatóanyag bejuttatására használjuk a plasmapent, amely a kollagén szintézist fokozza fizikai stimulálással – ennek a kezelésnek a nyomai azonban a tűs kezelésekhez hasonlóan pár napig jól láthatóak. A led-, azaz fényterápiáknak és a Cryo-terápiának nincs kellemetlen nyoma a bőrön.
  • Az IPL, E-Light kezelések fotorejuvenációra, pigmentfolt halványításra használhatók, minimális nyomot hagynak a bőrön pár napig.

Az elektrokozmetika nyújtotta kezeléseket olyan új és hatásos módszerekkel lehet kiegészíteni, mint a már évek óta ismert különböző savas kúrák.  Ezek a kezelések a bőrproblémák és elvárt eredmények függvényében használnak különböző savakat, nagyon eredményesen.

Ami már nem kozmetikai eljárás: a különböző tűs hialuronsavas és botox kezelések, valamint a sebészeti eljárások. Azonban ezeknek a beavatkozásoknak is nagyon jó elő- és utókezelése lehet a fenti kezelések kombinációja.

A fenti felsorolás átfogó, bár nem teljes képet nyújt a kozmetikai ipar nyújtotta kezelésekről, azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy az otthoni helyes bőrápolás nélkül mindegyik kezelés eredményessége elmarad a várttól.

Ami  az érett nők számára már ismert bölcselet: arcunk nem a ránctalanságtól, hanem a bennünk rejlő harmóniától  marad szép. Ennek szellemében mindenkinek ajánlom, hogy lépésről lépésre haladjon a kozmetika nyújtotta kezelések sorában, tartsa szem előtt, hogy nem feltétlenül a legdrasztikusabb kezelés a legeredményesebb.