Barion Pixel

Algakivonat a kozmetikában

Algakivonat a kozmetikában 277 182 AZ ARCÁPOLÁS MŰVÉSZETE

Sokan ismerik az algákat a sushi étteremből vagy a tengerpartról. De tudtad, hogy az algákat is használják a kozmetikumokban?

Az algák fehérjei energiával látják el a bőr sejteit és védelmet nyújtanak a kiszáradás ellen. A kozmetikumokban az algák kivonatát védőpajzsnak tekintik a nedvességveszteség és a kiszáradás ellen, ám a lehetséges felhasználási lehetőségek szinte korlátlanok.
A kozmetikumokban főleg tengeri algákat használnak. Gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, aminosavakban, mikrotápanyagokban és fehérjékben. Revitalizáló és remineralizáló hatásúak, de stimulálhatják a vérkeringést is. A béta-karotin és az algákban található vitaminok aktiválják a bőrt, védik azt a környezeti hatásoktól, harcolnak a szabad gyökökkel és természetes öregedésgátló komplexumként viselkednek.

A bőr nedvessége szintén ellensúlyozza a ráncokat. Ha a bőr felső rétegében elegendő mennyiségű nedvesség tárolódik, a bőr egyszerűen sima és lágyabb lesz. Ezenkívül a bőr fontos gátfunkciója is javul.

Az alga-hatóanyagok mellékhatásai vagy egyéb hátrányai ritkák. Tehát az algák kivonatát az érzékeny bőrű emberek is nagyon jól tolerálják. Összefoglalva elmondható, hogy az algák kivonata rendkívül hasznos hatóanyag a kozmetikumokban.

A Janssen Cosmetics algákra is támaszkodik, és vörös algák kivonatát használja fel a következő termékek aktív összetevőjeként:

Normalizáló bőrkomplex

A normalizáló bőrkomplex egy erősen adagolt hatóanyagkoncentrátum zsíros bőrre, amelynek célja a tartós bőr-szennyeződések, például beragadt komedonok, mitesszerek és pustulák kezelése. A normalizáló bőrkomplex megakadályozza a bőr új szennyeződéseit, antibakteriális, gyulladásgátló és bőrt tisztító hatással rendelkezik.

A könnyű formula szalicilsavat tartalmaz a pórusok megnyitásához, az elhalt bőrsejtek meglazításához, a komedonok lágyításához és végül azok teljes eltávolításához. Az anti-faggyú hatóanyag-komplex az oleanolsavval csökkenti a túlzott faggyútermelést és antibakteriális hatással rendelkezik. Az aloe vera kivonat nyugtató, bőrt tisztító és hidratáló hatással rendelkezik.

Tisztító krémes gél

A Clarifying Cream Gel lipos minimalizált 24 órás ápolás a foltos bőrre. A könnyű gél textúra kiegyensúlyozó, nyugtató és hidratáló hatással rendelkezik.

A pattanásokra hajlamos bőrt gyakran nagy pórusok és zavaró olajos csillogás kísérik. Az érintettek számára ez egy olyan probléma, amely nagyon stresszes lehet. A Clarifying Cream Gel itt kezdődik, és teljesíti a szennyeződésekre hajlamos bőr optimális 24 órás ápolására vonatkozó összes követelményt!

Kiegyensúlyozó bőr komplex

A Balancing Skin Complex egy erősen adagolt hatóanyag-koncentrátum, amely kombinált bőrben a faggyúmirigy működését szabályozza. A könnyű textúra finomítja a pórusokat, hatékonyan megakadályozza a szennyeződéseket, és különösen tiszta bőrré és friss, selymes matt arccá teszi a bőrt.

A kombinált bőr néha különösen zsíros, és ennélfogva növeli a szennyeződéseket és a megnövekedett pórusokat. Ez idő alatt a napi alapvető gondozást tökéletesen kiegészíti a rendkívül hatékony kiegyensúlyozó bőr komplex alkalmazása. Ez az olajbogyó-levelek kivonatán alapuló, innovatív, faggyúellenes hatóanyag-komplexnek köszönhetően normalizálja a hiperaktív faggyúmirigy-tevékenységet. A bőr ismét friss és selymes mattnak tűnik, megakadályozzák a szennyeződéseket. A bőr különösen tiszta és láthatóan finomított pórusokkal ragyog!

Színezett kiegyensúlyozó krém

A színezett kiegyensúlyozó krémkönnyű textúrája csökkenti a csúnya zsíros fényt, normalizálja a túlzott faggyúáramlást és a bőr sima és lágy érzetét biztosítja. A világos árnyalat biztosítja a matt, egyenletes bőrfelületet és a rózsás, friss ragyogást.

Helyreállítja a kombinált bőr természetes egyensúlyát napi alkalmazás esetén, és láthatóan finomítja a megnagyobbodott pórusokat. A könnyű textúra cukorszerű anyagot tartalmaz a rizskorpból, amely kiegyensúlyozza a száraz és zsíros bőrfelületek zsírtartalmát. A vörös alga kivonat nyugtató nedvességet biztosít, az aloe vera pedig nyugtató, bőrtisztító hatást fejt ki. A bőr felülete egyenletesebb és finoman matt, a szárazság a ráncokon csökken.