A legújabb tudományos kutatások szerint génjeink nem teljesen előre meghatározottak, tevékenységünket is követik, az életstílus, a táplálkozás és különböző külső behatások meghatározzák ezeket. A tudósok ezt a jelenséget a genetikai anyag úgynevezett epigenetikai megváltoztatásával magyarázzák. A DNS-ben levő kémiai minták határozzák meg, hogy a gének milyen mértékben kapcsolódnak be- vagy ki. Negatív mintákat generálnak például a negatív környezeti hatások, a helytelen táplálkozási szokások, a fénykárosodás, a csökkent folyadék bevitel, a testmozgás hiánya, a túl kevés alvás, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás stb. Ezek mind a bőr- és a test sejtjeinek olyan genetikus megváltozását okozzák, amelyek a stressztényezők megszűnése után is megmaradnak.

Az epigenetikus szérum olyan anti-aging összetevőt tartalmaz, ami erősen csökkenti a külső hatások által okozott DNS károsodást és javítja a bőrsejtek vitalitását és stressztűrőképességét.

Az oligoszacharidokban gazdag orvosi körömvirág kivonat képes szabályozni kettőt az epigenetikus elváltozást vezérlő mechanizmusok közül. Ezek egyike a hisztonmódosítás (hisztonok kémiai átalakítása, a “szálak”, amelyek körül a DNS spirál áll), a másik a mikro-RNS (nagyon rövid nukleotidláncok, amelyek a génszabályozást ellenőrzik). Ezeken keresztül a termék lehetővé teszi a hibás epigenetikus kódolás korrigálását és segít a bőr öregedési folyamatának leküzdésében.

Az eredmény: a bőr jobban ellenáll az idő múlásának, fenntartja fiatalos sugárzását. 

Hatóanyagok

  • Epigenetikus összetevő: orvosi körömvirág (calendula officinalis) kivonat, gazdag oligoszacharidokban, csökkenti a bőr öregedés jeleit, javítja az öregedő bőr állapotát.
  • Hosszú-láncú hialuronsav: nedvességmegkötő réteget képez a bőr felszínén, kiegyenlíti a vízhiányt és csökkenti a száraz bőr okozta felületi ráncokat.
  • Rövid-láncú hialuronsav: mélyebben behatol az epidermális bőrrétegekbe, képes ott elraktározódni és belülről kifelé további feltöltő hatást fejt ki.
  • Szacharid-izomerát: természetes cukor alapú hidratáló, természetes kötést képez a bőr kreatinjával, ezért ‘nedvességmágnesnek’ is nevezik.

Bőrtípus

Minden bőrtípusra ajánlott.

Felhasználás

Használd a terméket minden reggel és este arctisztítást követően, gyengéden bemasszírozva a bőrbe. Ezután használd a szokásos nappali vagy éjszakai krémedet.

Bőrproblémák

Érett bőr, Minden bőrtípusra

Kozmetikumok

Janssen ampullák és szérumok, Janssen védelem káros környezeti hatások ellen

Termékcsoport

Arcápolás, Luxus Janssen bőrápolás

Bőrigény

Anti-aging

Érdekelhetnek még…
Akció! janssen night recovery serum ejszakai szerum sylvia shop webaruhaz

Night Recovery Serum

24.210 Ft
Akció! janssen instant lift serum feszesito szerum sylvia shop webaruhaz

Instant Lift Serum

24.030 Ft