Barion Pixel

Tudatosan szépnek lenni (1.)

Tudatosan szépnek lenni (1.) 273 208 AZ ARCÁPOLÁS MŰVÉSZETE

Kozmetika bioritmusban: A bőrápolás a belső órához igazítva

Tudtad, hogy tested biológiailag előre meghatározott bioritmust követ? A nap különböző szakában a szervezet más-más tevékenységei különösen fontosak. Bár a bioritmus személyenként kissé eltér, általánosságban mindenkinél ugyanaz. Ez érvényes a bőrápolásra is, vegyük sorra:

Bioritmus: A kozmetikumokat a bőr ritmusához igazítva válasszunk ki

A test a természet adta bizonyos ritmusokat követi. A nappali-éjszaka ritmus és a szezonális ritmus különösen fontos. Mindkettő hatással van a bőr szükségleteire is. Tavasszal különösen jó a bőr regenerációs képessége, nyáron pedig a könnyű formulák és a fényvédelem. Az ősz a sejtek aktiválásáról és védelméről szól. Télen pedig a bőrnek gazdag, védő kozmetikai termékekre van szüksége. Ezért a kozmetikai termékeket az év folyamán bőrünk igényeihez kell igazítani.

A bőrt az egész szervezetünkhöz hasonlóan, az egészséges bioritmus szabályozza. Sejtjeink nem tudják egyszerre elvégezni az összes „feladatot”, mert túl sok energiát igényelnek, ezért a különböző folyamatokat időzítik, 24 órás ciklusnak megfelelően programozzák. Különösen figyelve a bőr rekonstrukciójára, a nedvességszint megtartására, és védelemre a külső tényezőkkel szemben.

Bőrünk nappali-éjszakai ritmusa fontos a napi ápolás szempontjából:

  • Reggel , egy pihentető éjszaka után a bőr különösen fogékony az ápolólásra.  Az éjszakai méregtelenítés és kiválasztás után a bőrfelszín alapos tisztításra szorul, valamint a stressz ellen is védeni kell egy gyengéd tisztítással és egy jó krémmel.
  • Délben a faggyútermelés különösen magas, ezért szükség lehet egy extra adag púderre. A bőr napközben különösen jól védi magát a külső hatásokkal szemben. Ha reggel stressznek volt kitéve, az délben látható.
  • Délután a bőr jobban izzad, de kevésbé érzékeny a fájdalomra . Ekkor különösen ajánlottak az olyan kellemetlen kezelések, mint a gyantázás.
  • Esténként a bőr hozzászokik a regenerációhoz . Ahhoz, hogy ez jól működjön, tisztításra van szükség. A regenerációt gazdag éjszakai krémmel is támogathatod.
  • Az éjszaka folyamán javában zajlik a regeneráció. A szervezet helyreállítja a kisebb sérüléseket, valóban serkenti a sejtosztódást és eltávolítja a káros anyagokat, melyek egy része a bőrfelszínen keresztül verejték formájában távozik.

A fentiek alapján láthatjuk, hogy a bőrnek a napszaktól függően eltérő igényei vannak, ezért a kozmetikumokat is a bioritmushoz érdemes igazítani. Életünk során ez az ismétlődés számos változáson megy át, alakulva az életvitelünkhüz, hogy épp vizsgaidőszak van, vagy éjszakázol a gyermekeddel.Láthatjuk, hogy a

A fentiek alapján láthatjuk, hogy a bőrnek a napszaktól függően eltérő igényei vannak, ezért a kozmetikumokat is a bioritmushoz érdemes igazítani. Életünk során ez az ismétlődés számos változáson megy át, alakulva az életvitelünkhüz, hogy épp vizsgaidőszak van, vagy éjszakázol a gyermekeddel.Láthatjuk, hogy ez a belső mechanizmus, szervezi a fizikai, érzelmi és szellemi tevékenységünket. Ez a belső mechanizmus biztosítja számunkra, hogy egész nap energetikusak, aktívak legyünk. Ennek az egyensúlynak a felborulása mind testi mind szellemi, érzelmi vonalon megbillenthet bennünket. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, fontos tudatosan felépíteni – kinek-kinek lehetőségéhez képest-, hogy pihenés, feltöltődés, munka mind teret kapjon a mindennapjainkban. A külsőnk és a belsőnk összehangolása magába foglalja a helyes étkezésre való törekvést éppúgy, mint a jó minőségű vitaminok napi szintű bevételét is.

Mire van szüksége a bőrnek reggel?

Reggelre bőrünk felkészül egy mozgalmas napra. Támogathatjuk ezt egy olyan krém használatával, amely erősíti a bőr védőrétegét.  Az antioxidánsok, például az E-vitamin vagy a C-vitamin , (Vitaforce C Skin Complex) , szintén segítik a bőrt a stressz kezelésében. Természetesen most a jó fényvédelem is fontos. A bőrt hidratáló és fényessé varázsló ápolószerek például most különösen jól kibontakoztathatják hatásukat.

A reggeli rutinod természetesen magában foglalja a tisztítást. Majd jöhet egy szérum és mindenképpen egy jó nappali krém . Ha ez nem tartalmaz fényvédő faktort, akkor a fényvédő krém is fontos. Ennek nemcsak az UVB-sugarak ellen kell védenie, hanem az UVA-sugarak ellen is. Célszerű nyáron a szérum és fényvédő, vagy ampulla és fényvédő együttes alkalmazása. Tipp: mind az ampulla mind a szérum lágyít a fényvédő állagán, így könnyebben és egyenletesen felvihető.

Mire van szüksége a bőrnek este?

Este a bőr intenzív regenerációs fázisba kapcsol át . Az összes, ezeket támogató összetevő most optimálisan beépíthető. Ilyenek például a hialuronsav, a retinol, ( retinol kapszula) panthenol, a növényi olajok vagy a kiváló minőségű növényi kivonatok. Ezek és más hatóanyagok most segítik a bőr optimális regenerálódását, új sejtek kialakulását és a kisebb bőrkárosodások minimalizálását.

Az esti rutinból nem hiányozhat az alapos tisztítás, de a heti rendszeres peelinget sem érdemes kihagyni. A peeling nélküli bőrápolás nem sokat ér, a felvitt értékes hatóanyagok elvesznek az elhalt hámsejtek között, Te pedig csalódott leszel akármilyen professzionális kozmetikumot is vettél magadnak. Vendégeim már tudják, amíg nincs otthon megfelelő lemosó, tonik, peeling, addig nincs krém sem.

A tisztítás lényege, hogy a sminket, az izzadságot, a faggyút és a port el kell távolítani a bőrről. Tonik után van értelme egy gazdag éjszakai krémnek , szemkörnyékápolóval és szérummal kiegészítve. Este talán egyszerűbb a peelingek hetente egyszeri alkalmazása. Tipp: bőrtípusodnak megfelelő peeling választásához próbáld ki a bőrtípustesztet. Ne feledd a bőrtípus nem egy állandó változatlan típus, a megfelelő bőrápolás eredményeként is változik, de számos egyéb ok is kibillentheti. Érdemes időnként végignézni a tesztet, hogy tudd hova sorolható be a bőröd.

Vannak olyan kozmetikumok, amelyek figyelembe veszik a bioritmust?

A Janssen Cosmetics termékei tökéletesen illeszkednek a bőr bioritmusához. Nézzük a “Mature Skin” sorozatot (arany színű termékek) , melyet az érett bőrre fejlesztettek, aktiválják a bőr természetes élettani folyamatainak megújulását. A termékcsalád tagjai nagy koncentrációjú, aktív összetevőket tartalmaznak.DNS szinten regenerálják a bőrt, így optimalizálható az érett bőr ápolása:

  • Az Isoflavonoidos Capsula támogatja a bőr napközbeni aktivitását. A kötőszövet sűrűségét növelő, a bőr megújuló képességét támogató zselékapszulák, melyet érdemes 4 hetes kúrában érdemes kipróbálnod. Az Olasz szalmagyopár, a liposzomás szőlőmagkivonat Izoflavonok, Ginzeng, Ázsiai gázló együttesen védik a bőrt a napi stressztől. Ez a “védőbuborék” estig tart. Ugyanakkor a bőr hidratált és korrigálja az öregedés jeleit. 
  • A kapszulákat kiegészíthetjük a Instant Lift Serummal . Még koncentráltabb hatóanyagokat tartalmaz, amelyek leküzdik az arc öregedési jeleit, és felkészítik a bőrt a nap kihívásaira. Egyszerűen vigyük fel a nappali szérumot tisztítás után a nappali krém alá.
  • Este a Night Recoveri Serum ideális választás lehet. Fokozza az éjszakai sejtmegújulást és regenerációt. Sejtregeneráló komplex, Selyemakác kivonat és az Alpesi rózsa őssejt kivonatnak koszönhetően a ráncok láthatóan csökkennek.

Mit nevezünk érett bőrnek? Az öregedő bőrt, melyen már jól láthatók a statikus és dinamikus ráncok, azon nők bőre tartozik akik már megélték a hormonális változásokat, jellemzően túl vannak klimaxon. Hogy miért írtam le ennyire részletesen? Mert ha 45 éves vagy és megelőzésének szeretnél kozmetikumot választani, könnyen túl terhelheted a bőrödet. Akár gyulladt, felvastagodó hám is kialakulhat, és nem leszel elégedett a kozmetikummal. A bőrápolásban a prevenció nem azt jelenti, hogy a fiatal bőrt egy-egy igénybe vett bőr ápolására való kozmetikummal “megvédjük” az öregedéstől. Határozd meg a bőrtípusodat, válaszd ki a tisztító lemosót, tonikot, és legalább egy szérumot. Ha ezeket a kozmetikumokat elkezded rendszeresen használni, rövid idő alatt látható eredményt érsz el a bőrápolásodban, fokozatosan bővítheted a sok lépéses bőrápolási rutinodat ( nemcsak az ázsiai bőrápolás kiváltsága a 9 lépés)

A www.sylviakozmetika.hu/webshop-ban bőrtípusokra bontva találod a bőrtípusodnak megfelelő termékeket, a www.sylviakozmetika.hu/bőrtipusteszt ingyenesen használható-kiindulásnak hasznos lehet. Nyugodtan kérj online konzultációt, vagy küldj nekem pár közeli fotót magadról, segítek jó termékeket választani.

A folytatásban a különböző bőrtípusokhoz adok ötleteket, megmutatom, hogyan lehet “szinesbőrápolás” -keverve a különböző terméktípusokat jól és mindig valami újabb terméket is beépítve tudatosan szépnek lenni.

Tarts velem, legyünk tudatosan szépek!