Barion Pixel
sylviakozmetika

Retinol helyes használata

Retinol helyes használata 868 463 AZ ARCÁPOLÁS MŰVÉSZETE

A retinol az öregedésgátló hatóanyagok között bevált szupersztár és a kozmetika jól ismert alakja. A retinol azonban sokkal többre képes, mint az öregedésgátlás. A sokoldalú hatóanyagban rejlő lehetőségek optimális kihasználása érdekében fontos tudni, hogy a retinol milyen funkciókat tölt be a szervezetben, és hogyan hat a bőrre.

MI A RETINOL?

A retinol az A-vitamin aktív és nagyon erős formája. A vitamin nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, mert hozzájárul a sejtek növekedéséhez, támogatja az immunrendszer normál működését, valamint fontos a látás, a nyálkahártyák és a bőr számára. 

A RETINOL HATÁSAI

A retinol számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik a bőr számára, és évek óta az öregedésgátló kozmetikumok egyik eleme.

  • A retinol csökkenti a ráncokat
  • A retinol serkenti a kollagéntermelést a bőr mély rétegeiben, ami stabil keretet biztosít a bőr számára, ezáltal kisebb ráncmélységet és feszességet biztosít.
  • Bőrfeszesítő hatásának köszönhetően a retinol finomítja a pórusokat és így egyenletesebb arcszínt biztosít  – a pattanások ellen is segít
  • javítja a pigment- és öregségi foltok megjelenését 
  • támogatja a bőr szerkezetének fejlődését
  • hatékony antioxidánsként hat a szabad gyökök ellen, és megvédi sejtjeinket a korai környezeti bőröregedéstől és a ráncosodástól 

RETINOL ÉS NAP

A túl sok UV-sugárzásra a bőr kipirosodással és pigmentváltozásokkal reagál. A retinol a sejtek megújulása révén csökkenti a bőrkeményedéseket, és így növeli a leégés kockázatát.

A RETINOL ELŐNYEI MÁS ÖSSZETEVŐKKEL ÖSSZEFÜGVE

RETINOL ÉS NIACINAMID

A niacinamid egy többfunkciós B3-vitamin alapú hatóanyag. A niacinamiddal végzett bőrápolás hozzájárul a bőr jobb védelméhez és csökkenti a transzepidermális vízveszteséget. A retinolhoz hasonlóan a niacinamid is csökkentheti a hiperpigmentáció jeleit. Növeli az általános hidratáltságot, ellensúlyozza a bőr kiszáradását és bőrnyugtató hatása is van.

RETINOL ÉS PULLULAN

A Pullulan növényi kivonatokból természetes fermentációval nyert poliszacharid. A Pullulan észrevehetően feszesíti a bőrt anélkül, hogy irritálná. Magas tolerálhatóságának köszönhetően a természetes hatóanyag a Retinol Lift szérumunkban is megtalálta a helyét. 

RETINOL ÉS HIALURON

A hialuronsav az emberi kötőszövet természetes összetevője, és nagy mennyiségű vizet képes megkötni. Megadja a bőr rugalmasságát és feszességét, valamint védi a kiszáradástól. A retinollal való kombináció hozzájárul a feszesítő és dúsító hatáshoz.

Retinolt tartalmazó termékek a webshopban: Retinol Lift Serum, Retinol Lift Capsula

Hogyan építsd be a retinolos készítmények használatát a napi rutinba?

Legyen az esti bőrápoló a retinol, (a szokásos lemosó, tonik nem befolyásolja a retinol használatát), viszont reggel inkább válaszd a szokásos szérumod, vagy próbáld ki a Vitaforce C Skin Complex.

Bizonytalan vagy, hogy melyik terméket válaszd? Nézd meg a bőrtípustesztet, vagy kérj online konzultációt- segítek elindulni a helyes bőrápolásod kialakításában.