Barion Pixel
Ajánlott krém mennyiségek

Miből mennyit használj az eredményes bőrápoláshoz

Miből mennyit használj az eredményes bőrápoláshoz 960 960 AZ ARCÁPOLÁS MŰVÉSZETE

Gondolkodtál már azon, hogy vajon a megfelelő mennyiséget használod-e az adott kozmetikumodból? Pazarolsz-e vagy talán nem elégséges az, amit egy-egy alkalommal felviszel a bőrödre? A fenti képen azt mutatom, hogy a különböző kozmetikumokból mennyit használj a megfelelő hatás eléréséhez.

Aminek az adagolását nem látod a képen, az a lemosó tej, azért, mert annál a mennyiség attól függ, hogy sminket is viselsz-e vagy “csak” szérum, krém van az arcbőrödön. Ezt az ápolási rutin legelső lépésében használod és az a lényeg, hogy alaposan végezd, mert ha ez a művelet nem tökéletes, a következő lépések már csak nyomokban hatnak – és nem ez a cél.

Peelingekből nagyobb mennyiség szükséges ahhoz, hogy az valóban elvégezze feladatát. Kivétel ez alól az enzimes peeling, abból általában a képen látható mennyiség felével kalkulálj. Jó, ha ezt a lépést vizes ujjakkal végzed.

Hidratáló krémből attól függ a szükséges mennyiség, hogy testesebb, zsírosabb krémet használsz-e vagy lágyabb, könnyű állagút. Általában pár alkalom után rájössz, hogy mekkora mennyiséget vigyél fel az arcodra, erre legjobb technika, ha több pici mennyiséget oszlatsz el a bőrfelszínen és azt dolgozod el. Így elkerülheted, hogy a túl sok krém miatt fénylő hatást, kellemetlen utóérzetet válts ki.

Szemránckrémből elegendő egy-egy pici “pötty”, amit legjobb, ha a gyűrűsujjaddal finoman beütögetsz a bőrbe.

A szérumok gélszerű, folyékony állaguk miatt könnyen eloszlanak nagyobb területen. Egy borsónyi mennyiség alkalmanként általában elég – ezt jól láthatóan fel is szívja a bőr. Mivel a szérumokban magasabb a hatóanyagtartalom, mint a krémekben, a szérumok használata a tökéletes eredmény eléréséhez nemcsak hatásosab, hanem gazdaságosabb is.

Maszkokból mindig nagyobb mennyiséget vigyünk fel, mint az előzőek közül bármelyikből. Egyenletes, vastagabb rétegre törekedj, finoman masszírozd be, ami ezt követően a bőrön marad, tökéletes éjszakai ápoló lesz – ne mosd le.

Ezekkel az ajánlott mennyiségekkel eredményesen hozzájárulhatsz a szép bőrkép eléréséhez.

Szépülj bátran!