Barion Pixel

Jöjjön a savas hámlasztás, ha…

Jöjjön a savas hámlasztás, ha… 243 208 AZ ARCÁPOLÁS MŰVÉSZETE

Bőrmegújítást, bőrfiatalítást, pigmentfolt halványítást, mitesszeres, gyulladt bőr kúraszerű kezelését szeretnénk.

A hámlasztó kezelések időszaka ősztől tavaszig tart, tekintve, hogy ezen időszakban kevés napfény éri bőrünket. Jópár éve a legkedveltebb kezelések közé tartozik, mert valóban sokféle bőrhibára és sokféleképpen alkalmazható. Eredményessége vitathatatlan, képes jelentősen mérsékelni vagy akár eltüntetni a zavaró esztétikai bőrhibákat.

Fiatalon a bőr fiziológia folyamatai megfelelőek, ebben az időszakban a bőrsejtek 28 nap alatt megújulnak, ennyi időre van szükség, hogy elérjék a bőrfelszínt. Ahogy idősödünk, ez a ciklus egyre hosszabb, lassul a bőr regenerációja, akár 60 napra is szükség van hozzá. Ezen felül ceramidvesztés is bekövetkezik, ami a bőrsejtek összetartását biztosítaná. Ez a két változás okozza a bőr fakulását és a megvastagodását. A megvastagodott bőrréteg melanint is visszatart, ami egyenetlen bőrképet eredményez. A bőrmegújítási folyamatban bekövetkező zavarok bőrproblémákhoz és bőröregedéshez vezetnek.

Mikor javaslom a hámlasztást:

  • pigmentfoltok halványítására
  • egyenletesebb bőrfelszín elérésére, hegek kezelésére
  • faggyútermelés mérséklésére
  • bőr turgorának és izomtónusának javítására
  • tág pórusok összehúzására
  • aknés bőr állapotának javítására

Hogyan hatnak az alkalmazott AHA, BHA, PHA savak:

A bőrmegújulás (regeneráció) az elhalt hámsejtek leválása nyomán következik be. A peelingek tulajdonságuk alapján különböző rétegekben fejtik ki hatásukat, különböző helyen hatnak. A felhám elvékonyodik, ugyanakkor tömörebbé válik. Megújul az extracelluláris mátrix ( kötőszöveti sejteket körülvevő, fehérjékből és szénhidrátokból felépülő hálózat), így javul a bőr kollagén- és elasztintermelődése, a bőr vízmegkötő képessége növekszik. A dermisz megvastagodik. A bőr egyenletesebbé válik, felszíne üde lesz.

Az alkalmazott peeling (savak) erősségével egyenes arányban javul a bőr állapota, azonban a kezelések megkívánják a kellő odafigyelést az otthoni bőrápolásban is, kiváltképp a fényvédelmet.