Barion Pixel

Széndioxid terápia

Széndioxid terápia 323 156 AZ ARCÁPOLÁS MŰVÉSZETE

A széndioxid és a szép bőr

A szén-dioxidos kezelést a 90′-s évek óta használják vérkeringési zavarok, akut és krónikus fájdalmak enyhítésére. Több formája ismert és ma már elterjedt eljárás. A természetben előforduló mofetta (víz nélküli gyógyfürdő) vulkáni utótevékenységhez kötődő, főleg szén-dioxidból álló gázfeltörés. A mofettákat évszázadok óta használják gyógyításra, gyógyulásra. A száraz mofetták gázt, a nedves mofetták szénsavas vizet (savanyúvizet) adnak.

A szépészetben használt, non-invazív módon alkalmazott szén-dioxidos kezelést arcon és testen egyaránt el lehet végezni.

Mire jó a széndioxid terápia?

  • a bőr megújítására, ránctalanításra
  • a pórusok finomítására,
  • a zavaró pattanások eltávolítására,
  • hegek, striák finomítására,
  • cellulit csökkentésre,
  • a bőr elszíneződésének tompítására.

A kezelés egy egyszerű élettani folyamaton alapul

Ha a tüdő felől érkező friss, oxigénben dús vér alkotója, a hemoglobin azt érzékeli valahol, hogy ott extra mennyiségű szén-dioxid van jelen, akkor leadja az oxigént és felveszi a helyére a szén-dioxidot. A folyamat hatására a hajszálerek hirtelen kitágulnak, ezzel fokozott anyagcsere gyorsulás jön létre, aminek eredményeként a vér elszállítja a felhalmozódott salakanyagokat. A már halódó öreg sejtek elpusztulnak, helyet adva a képződő új bőrsejteknek.

A kezelés menete:

Egy speciális gél és egy szén-dioxid termelődést elősegítő papírmaszk.

Amikor a hűvös gélt felkenem az arcbőrödre és ráteszem a szén-dioxiddal átitatott maszkot, akkor azonnal érezhetővé és hallhatóvá válik a reakció: a bőrödön hő formájában érzed a hatást, füleddel pedig hallod a speciális pezsgő hangot. Ahogy a létrejött szén-dioxid behatol a bőrbe, megélénkül a hajszálerek keringése,  javul a bőr “tömöttsége”, rugalmassága és kollagén háztartása is.

A hatás nem csak közvetlenül a kezelés után érezhető és látható, hanem a következő napokban még erősödik is. Mivel azonban semmi nem tart örökké, ha igazi változást szeretnél, akkor kúrában érdemes igénybe venned ezt a bőrterápiát.
A szén-dioxid kiválóan bevethető  bőröd gyors regenerálására.

Mire számíthatsz?

RÁNCOK KEZELÉSÉNÉL

Erőteljesen javulni fog a bőröd rugalmassága, mert serkenti az elasztin- és kollagénképződést. Különösen alkalmas az áll- és a nyak vékonyítására és a dekoltázs szépítésére.

PIGMENT FOLTOKNÁL

Intenzíven serkenti a vérkeringést, ezért fokozódik a bőrben felhalmozódott salakanyagok elszállítása és ezzel szép, ragyogó, egyenletes bőrszínt biztosít.

PATTANÁSOK ELTÜNTETÉSÉBEN

Mivel támogatja az öreg sejtek elhalását és az újak termelődését, kivételesen jól alkalmazható aknés, gyulladt bőr regenerálására. Csökkenti a bőr gyulladását és érzékenységét, megakadályozza az újabb elváltozások kialakulását.

Milyen hatóanyagai vannak?

Centella asiatica: Ez a növényi őssejt megújítja a bőrsejteket és ragyogást biztosít.

EGF: A speciális növekedést segítő faktor regenerálja a bőrsejteket.

Acetil-hexapeptid: Erős ránctalanító és gyulladáscsökkentő.

Bio-cellulóz: Hűti a bőrt és intenzíven hidratálja.