Barion Pixel

Útmutató a hialuronsavhoz

Útmutató a hialuronsavhoz 400 306 AZ ARCÁPOLÁS MŰVÉSZETE

Míg az átlagos fogyasztói ismeretek a hialuronsav hidratáló tulajdonságait illetően nőttek, a marketing stratégák is felkeltették annak értékesítési potenciálját. Azonban nem minden hialuronsav egyenlő.
A Sandton Esztétikai Intézet (SAI) által készített rövid útmutató segít megérteni a hialuronsav tulajdonságait, megismerni a biztonságosan alkalmazható formáit, felismerni a hialuronsav formáit a termékcímkéken, megkülönböztetni a minőséget, és a legjobb eredményeket elérni azáltal, hogy különbséget tudjunk tenni a hialuronsav valóban hasznos alkalmazásai és a kevésbé előnyösök között.


Mi a hialuronsav és miért olyan fontos az öregedésgátló?


A hialuronsav az emberi test által természetes úton előállított molekula. Segít az ízületek és a porcok fájdalommentes mozgásában, felgyorsítja a sebek helyreállítását és szerepet játszik a szövetképződésben (sejtvándorlás révén).
Az esztétikai világban a hialuronsav leginkább az otthoni bőrápolás hidratáló tulajdonságairól híres (szépítő antioxidáns tulajdonságai révén). Figyelemre méltó képességgel rendelkezik, a saját tömegének 1000-szeresét vonzza és képes annak megkötésére. A hialuronsav molekula segít megkötni a nedvességet a kollagénhez, hogy az megmaradjon a bőrben. Megnövelt nedvességszint a bőrrétegekben, mintegy természetes módon hidratálva eredményezi a sima, telt és fiatalos megjelenést.

Hialuronsav

Biológiai öregedés alapján természetes a hialuronsav-termelési szintünk csökkenése. A hialuronsav pótlásának lehetősége az öregedésgátló kezelések, termékek használatának lehetőségét kínálja. A bőrön belüli víz mennyiségének növekedése a sejtek jobb működéséhez, feszesítéséhez és tonizálásához vezet, és gyakran segít olyan problémás állapotok megnyugtatásában, mint a vörös, száraz, érzékeny, rozáceára hajlamos bőr.
A hialuronsav injekciók stratégiai szempontból speciálisan (orvos) által elhelyezhetők akár az arc aszimmetriájának vagy a kifejezett nem kívánt öregedésnek a korrigálásában-ezt hívja a köznyelv “töltésnek”.

A hialuronsav biztonságos?


A „sav” szónak a molekula nevében való megléte riadalmat okozhat egyesekben, azonban ez elengedhető aggodalom. A hialuronsav egy olyan anyag, amelyet a testünk termel, önmagában a tiszta hialuronsavval szembeni allergiás reakció kockázata nagyon valószínűtlen, szinte lehetetlen. A hialuronsav minden bőrtípus számára hasznos és biztonságos.

Az összes otthoni ápoló termék ugyanazzal a hialuronsav tartalommal bír?
Nem, egyáltalán nem.

A hialuronsav olyan molekula, amelyet különféle molekulatömegben vagy méretben lehet előállítani, így annak megléte is különböző mértékű a különböző kozmetikumokban. A víz megkötése és a belső szövetekhez való kötése érdekében a hialuronsav molekulának be kell hatolniuk az epidermiszbe vagy a bőr felső rétegeibe. Mint ilyen, a kisebb molekulatömeg kívánatos, mivel mélyebbre süllyedhet a dermális rétegekben, és alulról duzzadva érezhetőbb, látványosabb lesz az öregedésgátló hatás.

A hialuronsav legoptimálisabb formája azok a kozmetikumok, melyek nátrium-hialuronátot tartalmaznak, amely a hialuronsav jelenleg ismert legkisebb molekulatömegű formája.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a kozmetikumokban nem mindig kívánatos a hialuronsav magasabb koncentrációja. Bizonyos esetekben a rendkívül magas koncentráció szintje valóban nem kívánt bőrszárazságot eredményezhetnek. A hialuronsav arányának minden esetben a kívánt eredményeket kell szolgálnia.
A magasabb koncentrációk öregedésgátló hatásokat eredményeznek, míg az alacsonyabb koncentrációkat a bőr hidratáltságát, ragyogását vagy a pattanások elleni küzdelmet segítik.
Az injektálható hialuronsavak tekintetében a hialuronsav végső mély bejuttatásához az injekciós bőrbetöltők ideálisak lehetnek. Ez a technika a pontos mennyiségek injektálása a meghatározott bőrrétegekben.

Keresztkötött hialuronsav használata

Melyek a legfontosabb összetevők, amelyekre figyelni kell az otthoni bőrápolásra tervezett hialuronsavat tartalmazó kozmetikumok vásárlásakor?

Az összetevők listájában (INCI) a hialuronsavat jelenítheti meg a következő megnevezések bármelyike: glikozaminoglikán, hialurán, hialuronán, nátrium-hialuronát vagy hylán.

Amire figyeljünk még, mielőtt vásárolunk:

-Nem tartalmazhat erős illatanyagokat vagy alkoholt, amely kiszáríthatja és irritálhatja a bőrt.
-Tartalmaznia kell további hidratáló szereket (okklúzívumokat), amelyek segítenek megtartani a nedvességet (gondoljunk csak shea vajra, jojobaolajra és hasonlókra).
-Kombinálható hatóanyaggal a hatékonyabb eredmények érdekében, mint például a B5 vagy C vitamin.

Megállapíthatjuk, hogy valóban jó minőségű kozmetikumot nem is olyan egyszerű választani. Azok a termékek, melyeket a https://sylviakozmetika.hu/webshop/ -ban találsz ezen kritériumoknak megfelelnek. Megbízható német minőség, garantált eredmény-ezt élvezheted, ha a Janssen Cosmetics kozmetikumaival ápolod bőrödet a mindennapokban. Szépülj velem otthon is minden nap!

Janssen Cosmetics- Szilvia Shop